Păcăleli de 1 Aprilie Webcar România

Păcăleli de 1 aprilie: să râdem cu producătorii auto

„April Fools” – sau, pe româneşte, păcăleli de 1 aprilie – a devenit un eveniment obişnuit în lumea civilizată.

De regulă, la webcarblog.ro, tratăm industria auto cu maximă seriozitate, dar asta nu ne-a împiedicat să citim „comunicate oficiale” despre lucruri care ar fi mai bine să nu existe niciodată, pentru binele oricărui posesor de maşină…

Dacă ar fi aşa în fiecare zi, site-urile de ştiri auto fie ar da faliment, fie ar ajunge să nu mai fie luate în seamă de nimeni, atât de absurde (şi totuşi, foarte bine gândite) au fost majoritatea materialelor publicate.

Am citit, am râs şi ne-am gândit să vă prezentăm o mică selecţie, mergând pe ideea că poate nu aţi citit toate păcălelile născocite de „casele” auto anul acesta.

Păcăleli de 1 Aprilie Webcar România

Citroen joacă în Premier League, dar nu pe toate stadioanele

Citroen a anunţat la 1 aprilie 2014 că va lansa o nouă ediţie specială a modelului C4 Cactus, dedicată fanilor echipei Arsenal. Ce distinge Arsenal Edition de un C4 Cactus obişnuit este combinaţia specială de culori în care este vopsită caroseria – un mix de roşu, albastru şi auriu, ce te duce imediat cu gândul la emblema „tunarilor”. De asemenea, maşina a fost dotată cu un sistem de infotainment special, denumit G.O.A.L.I.E (adică „portar”), de la Geo Organized Away-Day Location, Information and Entertainment.

În habitaclu, fanii vor regăsi un ecran multimedia de mari dimensiuni, ce permite accesul la o bază de date cu programul complet al deplasărilor echipei favorite; în plus, este disponibilă o listă completă a punctelor de vânzare a popularei „pie and mash” (n.r. fel de mâncare tradiţional, preferat de clasa muncitoare din Londra epocii Victoriene), precum şi un playlist alcătuit doar din imnurile echipelor de fotbal.

Citroen C4 Cactus Arsenal Edition a fost produs în doar 11 exemplare şi a ajuns în showroom-urile din Marea Britanie în a doua jumătate a anului 2014. Atenţie! Dealerul din Tottenham a fost exclus din lista de distribuţie!

Muzica ta, claxonul tău!

Tot din partea franceză a lumii auto, mai exact de la cealaltă jumătate a cuplului Peugeot-Citroen, vine şi împlinirea unui vis al societăţii moderne motorizate: programul de personalizare a… claxonului.

Minunea a fost disponibilă prin tehnologia Audio Sonic, dezvoltată la Centrul Tehnic Peugeot, urmând a permite personalizarea sunetelor scoase de claxonul maşinii după preferinţele muzicale ale proprietarilor.​

Sistemul a devenit, începând cu luna iulie a anului 2014, dotare standard pe toate modelele Peugeot, fiind livrat cu o listă extinsă de sunete preinstalate; totuşi, pentru cei şi mai pretenţioşi, orice arie poate fi încărcată cu ajutorul unui smartphone.

Mai mult, proprietarii unui Peugeot dotat cu Audio Sonic Technology vor avea posibilitatea să schimbe oricând melodia claxonului, la fel de simplu şi de rapid ca în cazul telefonului mobil. Marca franceză speră că sistemul va crea un „curcubeu de sunete şi experienţe audio”, uşor de actualizat în concordanţă cu tendinţele din muzică, lifestyle şi cultură.

Păcăleli de 1 Aprilie Webcar România

Ceai. Cooper Ceai!

Mizând şi mai mult pe interesul companiei de a proteja mediului înconjurător şi tehnologiile „verzi”, oamenii de ştiinţă, inginerii şi designerii de la MINI au pus la punct noul Cooper T – primul automobil din lume ce foloseşte drept combustibil o… infuzie din frunze de ceai.

Revoluţionarul model este disponibil într-o gamă extrem de largă de culori, ce include „Chamomile Yellow” (adică „Galben Muşeţel”), „Red Bush” şi, bineînţeles, „Earl Grey”.

Capabil să parcurgă 64 de kilometri cu o singură ceaşcă de ceai, Cooper T este, deci, extrem de economicos, oferind, totodată, întreaga paletă de tehnologii la care te-ai aştepta de la un model MINI: VVT, ABS şi DSC, dar şi noul sistem revoluţionar DAT (acronimul lui Dunk Avoidance Technology).

Pentru cei familiarizaţi cu servitul ceaiului în Imperiul Britanic, DAT este esenţial, sistemul ingenios de filtrare oprind proprietarii scorţoşi, dar şi pe cei care trec întâmplător pe lângă maşină, să îşi înmoaie biscuiţii în rezervorul de combustibil al lui Cooper T.

Şefa echipei de dezvoltare Cooper T, Dr. Ivana Kuppa, a declarat pentru agenţiile de presă: „Acest proiect special fierbe de câţiva ani. Cercetările noastre extinse au arătat că băutura preferată a naţiunii este şi un excelent biocombustibil. Suntem încântaţi că avem oportunitatea de a lansa acest model pe piaţă. Ştim deja că lucrurile bune se livrează în pachete mici, iar clienţii lui Cooper T trebuie să bea doar o singură ceaşcă de ceai la fiecare 64 de kilometri”.

Face… off!

BMW vrea să schimbe faţa lumii auto, prin intermediul unei tehnologii de creare artificială a forţei gravitaţionale. Noul Force Injection Booster simulează efectul unui condus foarte sportiv, chiar şi la viteze foarte scăzute, oferind astfel o călătorie pasionantă pentru oricine.

Păcăleli de 1 Aprilie Webcar România

Activat la viteze de sub 30 km/h, sistemul FIB extrage energie cinetică din motorul maşinii şi îl converteşte în acceleraţie gravitaţională pozitivă.

Aceasta este direcţionată către feţele pasagerilor prin gurile de ventilaţie ale sistemului de climatizare, în timp ce un curent electric de intensitate redusă este livrat prin scaunele automobilului, pentru a simula efectele încântătoare ale condusului sportiv.

Dribling, şut… GOALCooper!

Eşarfele, tricourile şi steagurile în culorile echipelor naţionale sunt la mare cerere, dar mai există o necunoscută: care va fi maşina pe care o vor alege oamenii pentru a sărbători rezultatele din Brazilia, după un campionat mondial de fotbal, de exemplu? Ei bine, MINI vrea să ia un ecart semnificativ chiar înaintea startului, aşa că a anunţat modul în care înţelege să omagieze sportul-rege: MINI Paceman GoalCooper.

Acest „jucător” internaţional, ce poate fi introdus regulamentar în orice echipă din lume, este bazat pe modelul MINI John Cooper Works Paceman, fiind echipat cu absolut tot ce este necesar pentru a juca de la fazele grupelor şi până în finală. MINI Design Team, condusă de căpitanul Oliviero Weilinho, a pus la punct o combinaţie de verde, albastru şi galben, oferind un design exterior Danielson exclusiv şi oferindu-i lui MINI un 1:0 chiar înainte de start.

În ceea ce priveşte habitaclul, maşina nu va putea fi prinsă niciodată în off-side, graţie covoraşelor ce imită gazonul şi luminilor de forma reflectoarelor de nocturnă. Socotind şi cele patru locuri individuale, lui MINI Paceman GoalCooper îi va fi uşor să-şi convingă pasagerii să facă „valuri mexicane”.

De asemenea, când va veni vorba despre deciziile controversate ale arbitrilor şi vizionarea în reluare a golurilor spectaculoase, maşina va fi foarte bine pregătită. Un holder universal pentru telefoane mobile şi un altul dedicat lui Apple iPad, rezervat locurilor din spate, va permite vizionarea transmisiunilor prin intermediul Internet-ului. Pentru detensionarea dinaintea meciului şi pentru pauze plăcute între reprize, MINI Paceman GoalCooper oferă şi un joc de fotbal în miniatură, amplasat în mijlocul maşinii.

Britanicii de sub patronajul BMW nu au uitat nici eforturile ce trebuie depuse în cadrul antrenamentelor dintre meciuri. Scaunele din spate sunt rabatabile, oferind posibilitatea ca portbagajul, în întregime îmbrăcat în mochetă-gazon artificial, să devină un teren de fotbal în miniatură (plasa porţii este agăţată de spătarul scaunelor din faţă).

Păcăleli de 1 Aprilie Webcar România

Nu trebuie uitat, însă, că MINI Paceman GoalCooper are şi o linie de apărare de cea mai înaltă clasă.

Imediat ce senzorii sistemului PDC (Park Distance Control), alături de senzorii de interior ai sistemului de alarmă, detectează un şut pe direcţia porţii, capacul portbagajului, acţionat electric, coboară instantaneu, respingând astfel mingea departe de buturile proprii…

În eventualitatea în care un jucător reuşeşte, totuşi, să marcheze, acestui succes i se dă imediat share cu ceilalţi proprietari de MINI. Iar, după fluierul final, scorul este transmis spre iPad-ul din dotare prin intermediul aplicaţiei MINI Paceman GoalCooper Connected App. Mulţumită sistemului inteligent de conectare, rezultatele sunt, de asemenea, comparate online cu ale celorlalţi jucători.

Tabelul cu rezultate este actualizat zilnic, iar, la sfârşitul concursului, MINI Community World Champion va ridica trofeul. Noua stea a Echipei MINI a fost prezentată la 1 aprilie 2014, iar toate detaliile legate de sumele de contract, comisioanele de transfer şi durata de angajament sunt confidenţiale până la anunţarea lor oficială.

Go… fun yourself!

​Toyota se distrează de minune în industria auto, şi, când spunem asta, facem referire directă la rezultatele financiare pozitive din ultimii ani. 1 aprilie a fost deci un motiv în plus de „fun”, Numărul Unu mondial în ceea ce priveşte automobilele vândute anunţând un senzor special pentru modelul Aygo, denumit „Fun Sensor”.

La o trecere pentru pietoni, de exemplu, maşina evaluează oamenii ce trec prin faţa spoilerului frontal, iar rezultatele sunt afişate pe un head-up display, prin intermediul unei hărţi termice.

Fiecare pieton are ataşat un indice de fun, al cărui nivel cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Cum se fac măsurătorile şi ce ar trebui să facem cu ele nici măcar nu mai contează. Este doar de… „fun”, nu-i aşa?

 

Hipsters are… #hondafitkit

Amazon anunţa, nu cu foarte mult timp în urmă, că implementează un sistem prin care produsele comandate online vor fi livrate clienţilor cu ajutorul unor drone. Ei bine, de ce nu şi o maşină livrată, piesă cu piesă (toate cele peste 180.000 de componente), cu ajutorul dronelor? Nu de alta, dar Honda Fit Kit, o versiune Do It Yourself (DIY) a modelului de clasă subcompactă, face exact asta, fiind destinată hipsterilor. Nu credeţi că se poate?

Păcăleli de 1 Aprilie Webcar România

quattro… sushi

Vorbiţi/citiţi japoneza? Dacă da, mergeţi aici pentru un altfel de comunicat oficial de la Audi. Dacă nu, vă spunem noi că Audi s-a lansat, la 1 aprilie 2014, şi în business-ul de sushi, cel puţin în Japonia. Aparent, dacă încerci să traduci „quattro” cu Google Translate, iese ceva asemănător, fonetic, cu Kuwa-toro. Iar, în japoneză, „toro” înseamnă grăsime de peşte…

Un joc de cuvinte, deci, construit în jurul unuia dintre ingredientele principale ale unor populare reţete de sushi. Noi am avea o întrebare, însă: unde mai intervine, în cazul sushi-ului, „avans prin tehnologie”?

Ecologismul se îmbracă, totuşi, şi în blană. De Yeti?

Skoda a păstrat lansarea colecţiei de blănuri pentru primăvară, aşa cum o face orice casă de modă care se respectă. Skoda Yeti Ice Special Edition a fost prezentată la 1 aprilie 2014, fiind dedicată celor ce ştiu să se îmbrace pentru condusul lejer, pe o vreme primăvăratică, cu mâna stângă scoasă dezinvolt pe geamul lăsat…

Păcăleli de 1 Aprilie Webcar România

V-aţi prins deja despre ce vorbim. Şi, pentru că vorbim despre prins, blana lui Yeti Ice Special Edition nu va trebui niciodată prinsă în coadă sau coc, Skoda oferind proprietarilor o rezervă (care să le ajungă toată viaţa, a lor sau a maşinii) de şampon şi balsam special, alături de un piepten şi un kit de întreţinere. „Cine ar putea spune <<nu>> unui crossover familial ce impulsionează oamenii să vină instantaneu şi să îl gâdile sub spoiler? Toată lumea s-a îndrăgostit de noul aspect blănos”, spune Prof. Lukat Thedate, un nume cu rezonanţă în societatea contemporană.

În loc de concluzie… back to sleep!

Încheiem cu o propunere din partea bavarezilor, în cazul în care parcurgerea materialelor v-a obosit puţin (o oboseală placută, dar cine nu îşi doreşte un power-nap?). Deci, pentru copilul din fiecare, ceva sunete liniştite, un V8, de exemplu…

Comandă-ți mașina acum.

Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.

Articole asemănătoare