Nou-semn-circulatie-Franta-Webcar

Un nou semn de circulație în Franța

Noul semn de circulație, sub forma de diamant alb pe un fundal albastru sau negru, introdus în Franța: Nerespectarea poate fi costisitoare pentru șoferi.
Noul indicator indică faptul că o bandă este destinată doar anumitor utilizatori ai drumului. Oricine ignoră această regulă, riscă o amendă de 135 de euro, redusă la 90 de euro dacă este plătită într-un anumit interval de timp.

Aceasta este o măsură luată pentru a încuraja utilizarea vehiculelor alternative și a reduce traficul și poluarea în Franța. Semnul a fost introdus în urma unui decret oficial emis în august 2020.

Noul semn de circulație poate fi găsit deja în Lyon, Grenoble și Strasbourg. În viitor, însă, va fi folosit în toată Franța. De cele mai multe ori, este banda din stânga pe autostradă. Aceasta pentru a evita curenții cauzați de ieșiri și manevre de depășire. În unele cazuri însă, traseul este rezervat doar în anumite momente ale zilei. Acest lucru poate fi recunoscut printr-un semn suplimentar cu orele zilei. Alternativ, simbolul se aprinde pe un indicator deasupra autostrăzii, după cum scrie Check24.de.

Noul indicator indică faptul că o bandă este destinată doar anumitor utilizatori ai drumului, după cum relatează portalul Efahrer.com.

Așadar, cine are permisiunea de a folosi banda desemnată și cine nu? Acest lucru este clar reglementat. Banda separată este dedicată următoarelor categorii de participanți la trafic:
• Vehicule cu cel puțin doi ocupanți (un cuplu, un părinte și un copil, doi colegi de muncă, două persoane în carsharing etc.)
• Vehicule cu emisii foarte scăzute, care arată că vehiculul este 100% electric sau funcționează 100% cu hidrogen, indiferent de numărul de ocupanți
• Taxiuri, chiar și fără pasageri
• Motociclete, atâta timp cât sunt două persoane la bord.
• Vehiculele hibride reîncărcabile nu au voie să utilizeze această bandă dacă au un singur ocupant.
Respectarea acestei reguli este monitorizată de un sistem radar special. O lege franceză, 24 decembrie 2019, privind desfălurarea transportului, reglementează faptul că se pot colecta date de pe aceste benzi pentru a îmbunătăți fluxul de trafic în zonele aglomerate în mod regulat. Aceste date pot fi utilizate și la verificarea vehiculelor care folosesc benzile respective.
Nou-semn-circulatie-Franta-Webcar
Prin folosirea camerelor termice, poliția franceză poate detecta vehiculele care folosesc ilegal benzile de partajare, iar aceste informații pot fi utilizate pentru a aplica amenzi șoferilor care ignoră semnele cu diamant alb. Sistemul este bazat pe măsurarea temperaturii emise de corpul uman, iar dacă o mașină pare să aibă doar o singură persoană în interior, este posibil să fie o încălcare a regulilor impuse.
Nou-semn-circulatie-Franta-Webcar
În concluzie, atunci când vezi un semn cu diamant alb în Franța, este necesar să fii atent și să respecți indicațiile acestuia. Ignorarea acestor semne poate avea consecințe financiare și legale, dar poate duce și la accidente de circulație. Prin urmare, este recomandat să te asiguri că înțelegi semnificația acestor semne și să circuli în conformitate cu aceasta.

Comandă-ți mașina acum.

Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.

Articole asemănătoare