Rimac_Nevera_Webcar_Romania

Rimac Nevera

Rimac Nevera – mașina electrică de 1900 CP
Când te gândești la Croația, îți imaginezi apa limpede a mării și plajele stâncoase. Dar de acum, când vei auzi de Croația te vei gândi la mașini sport de lux. Da. Croații știu să facă și mașini, și o fac chiar foarte bine! Mașina lor de top: Rimac Nevera! Și are nu mai puțin de 1900 CP!!
Anul acesta, la Nürburgring, una dintre cele mai periculoase piste din lume, Rimac a bătut 23 de recorduri și a reușit să devină “mașina care a învins Tesla Model S Plaid”.
Nicio mașină electrică nu a parcurs cursa de 20,8 kilometri a Nürburgring Nordschleife la fel de repede ca Rimac Nevera. Vineri, 18 august 2023, mașina hipersport a mărcii croate a doborât recordul pe pista germană.
La volanul lui Nevera se afla un șofer croat la momentul stabilirii recordului, care a înregistrat un timp de 7:00.928. Martin Kodrić a îmbunătățit astfel palmaresul anterior cu mai mult de 20 de secunde, care poate fi legat de Tesla Model S Plaid.
Brandul condus de Elon Musk , care a fost recent în centrul atenției din cauza afacerilor Twitter/X , și-a recâștigat poziția de lider în iunie a acestui an, cu un Tesla electric cu trei motoare, care a fost lansat pentru prima dată în 2021, și care s-a dovedit a fi cu jumătate de minut mai lent decât rezultatul actual al lui Rimac.
Rimac_Nevera_Webcar_Romania
Nevera în sine a fost prezentat în urmă cu puțin peste doi ani.
Și, în ciuda faptului că au fost produse doar 150 de unități, modelul de peste 2 milioane de EURO este extrem de popular.
Și nu e de mirare!
Cu această ocazie, compania lui Mate Rimac a lansat cea mai recentă serie limitată de Nevera, dar toate cele douăsprezece Nevera Time Attacks au fost deja vândute.
În schimb, Mate Rimac testează personal și își pune autograful pe fiecare exemplar, iar Nico Rosberg a primit primul exemplar al mașinii electrice care se construiește la periferia Zagrebului.
Rimac Nevera iși datorează performanța extraordinara celor patru motoare electrice care cupleaza la fiecare roată, în timp ce invertorul dublu de 1 MW joacă un rol esențial în cuplul de 900 Nm. Viteza sa maximă atinge 412 km/h, în timp ce la capitolul accelerație, timpul de sprint 0-100 a fost îmbunătățit de la 1,85 la 1,74 secunde.
Rimac_Nevera_Webcar_Romania
Dacă vrei să urmărești performanța de pe pista, Rimac a realizat un video pe care îl poți vedea aici.

Comandă-ți mașina acum.

Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.

Articole asemănătoare