Rolls Royce Wraith Webcar Romania

Cum funcţionează sistemul Satellite Aided Transmission

Wraith este cel mai puternic şi mai sportiv Rolls-Royce din istorie. De fapt, este atât de dinamic, încât oficialii companiei se aşteaptă ca maşina să “fure” nu doar din clienţii lui Bentley, ci şi din cei ai lui Aston Martin, Ferrari şi Lamborghini. Oricine a deţinut un Rolls-Royce – sau, pur şi simplu, este conştient de filozofia de căpătâi a mărcii – ştie că ceva nu este în regulă cu această descriere. Pe de altă parte, suntem asiguraţi că ineditul atribut respectă tradiţia casei din Goodwood, de asta având grijă sistemul Satellite Aided Transmission (SAT).

Dezvoltat de către unul din inginerii defunctei echipe de Formula 1 BMW, SAT ajută şoferul prin faptul că “simte” în ce dispoziţie se află acesta, asigurând concordanţa optimă dintre funcţionarea transmisiei şi stilul de condus. Mai mult – toate sunt duse la bun sfârşit după cum se aşteaptă clientul tipic Rolls-Royce: fără apăsarea unor butoane, fără alte metode de setare.

 

Cum se întâmplă “magia”? Află, în cele ce urmează.

Big Brother

Rolls-Royce spune despre Satellite Aided Transmission că “deschide ochii maşinii”, iar adevărul e că expresia nu este atât de metaforică pe cât pare. Pe baza informaţiilor primite de la sateliţii GPS, SAT stabileşte poziţia geografică a GT-ului; apoi, utilizând hărţile sistemului de navigaţie, depistează fiecare viitoare schimbare de direcţie, astfel încât să aleagă cea mai nimerită treaptă din cutia de viteze. În conformitate, bineînţeles, cu stilul de condus, determinat pe baza manevrelor şoferului.

De exemplu, avem cazul unei şosele ce străbate, la un moment dat, un masiv muntos. În zona respectivă, aceasta va avea întotdeauna o configuraţie sinusoidală, suita de viraje putând trezi, chiar şi în sufletul unui proprietar de Rolls-Royce, dorinţa de a experimenta senzaţiile unei conduceri sportive. În acest caz, SAT simte schimbarea de dispoziţie a celui de la volan şi tentaţia de a ataca virajele cu mai multă hotărâre. Ca atare, sistemul va selecta, întotdeauna, treapta care favorizează ieşirea ideală din viraj.

După distracţie, vin şi momentele de relaxare, pe care sistemul Satellite Aided Transmission le va trata la fel de “atent” ca şi pe cele de susţinere a efortului. Astfel, Wraith se anunţă un Grand Tourer perfect, capabil să livreze, în egală măsură, confortul tipic Rolls-Royce şi setul de emoţii ce definesc plăcerea de a conduce.

 

Concluzie

Iniţial, ascultând prefaţa poveştii lui Wraith, rămâi nedumerit. Un Rolls-Royce preocupat de atragerea clienţilor lui Ferrari şi Lamborghini? De unde şi până unde? Apoi, totul capătă noimă, pe măsură ce afli că, graţie sistemului SAT, grupul motopropulsor va fi, mereu, la înălţimea aşteptărilor. Şi poate chiar peste, având în vedere că nimeni nu anticipa un Rolls atât de incitant.

Desigur, o transmisie care urcă selectarea treptelor la rang de artă nu este decât o mică piesă din puzzle-ul dinamicii, astfel că doar proba condusului ne va lămuri cât este de sportiv, cu adevărat, Rolls-Royce Wraith. Până atunci, susţinem pariul britanicilor: acesta este cel mai puternic şi mai dinamic Rolls-Royce din istorie. Şi, cumva, nici un client al casei nu va avea ceva împotrivă.

Comandă-ți mașina acum.

Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.

Articole asemănătoare