Drive Pilot Mercedes-Benz_Webcar_Romania

Turcoaz – noua culoare Mercedes Drive Pilot

Mercedes adaugă o nouă culoare a luminii mașinii: albastru turcoaz pentru conducerea autonomă.

Mercedes a obținut aprobarea de utilizare a unei forme inovatoare de iluminare exterioară pe vehiculele sale în două state din SUA. Prin observarea acestui aspect, ceilalți participanți la trafic vor putea identifica faptul că mașina se află într-un mod de conducere autonomă.

Atunci când un alt participant la trafic observă această lumină albastru turcoaz aprinsă pe o mașină, va fi conștient că mașina funcționează în mod complet autonom, ca un robot. Nu va mai fi nevoie să se îngrijoreze că șoferul se uită la videoclipuri sau își verifică mesajele pe telefonul mobil.
În SUA, se utilizează trei culori distincte pentru luminile de pe mașini. Lumina albă este utilizată pentru iluminatul din față și pentru lămpile de mers înapoi. Lumina roșie este atribuită luminilor din spate și stopurilor, în timp ce lumina galben-chihlimbar este destinată semnalizatoarelor. Mercedes a obținut aprobarea de a utiliza o culoare suplimentară, turcoaz, în statele California și Nevada. Aceste două state au reglementări care permit utilizarea tehnologiei de conducere autonomă Drive Pilot, dezvoltată de producătorul auto german.
Lumina turcoaz poate fi aprinsă, în aceste situații, atât în partea din față, cât și în spatele mașinii. Mercedes a optat pentru această culoare deoarece ea captează atenția și este distinctă de culoarea girofarurilor, mai închisă, folosită de mașinile de poliție și de celelalte vehicule în situații de urgență.
Obiceiuri rele la volan
Bineînțeles, nu se aplică în toate situațiile: doar în cazul blocajelor în trafic și pe anumite artere principale, când viteza mașinilor scade sub 40 mph (65 km/h).
În aceste împrejurări, șoferul care utilizează Drive Pilot poate să-și ridice mâinile de pe volan și picioarele de pe pedale.
Șoferul are astfel posibilitatea să-și îndepărteze complet atenția de la conducere, să se uite la filme, să joace jocuri video sau să navigheze pe internet, până când sistemul de conducere autonomă îl alertează să preia controlul autovehiculului.
Sistemul Mercedes Drive Pilot va fi disponibil pentru modelele S-Class și EQS ale producătorului auto începând cu anul 2024 în California și Nevada. În afara acestor două state, acest sistem nu va funcționa pe drumurile principale.

Comandă-ți mașina acum.

Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.

Articole asemănătoare