Călătoria cu animalul de companie Webcar Romania

Călătoria cu animalul de companie: sfaturi utile

În acest material, îţi oferim câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont atunci când faci călătoria cu animalul de companie, nu doar cu familia.

Fie el câine, pisică sau altă vietate dragă ţie, animalul de companie posedă simţuri şi nevoi speciale; în consecinţă, nu trebuie tratat ca un simplu geamantan şi uitat, de-a lungul călătoriei, într-un colţ al habitaclului (ori în portbagaj, dacă eşti proprietar de SUV, combi sau monovolum).

Ţinând cont de îndrumările de mai jos, vei ajunge la destinaţie nu doar în siguranţă, ci şi împăcat cu gândul că prietenul necuvântător a avut parte, la rându-i, de un voiaj relaxant.

Dar iată care sunt, pe scurt, etapele de parcurs:

  1. Pregăteşte-ţi animalul pentru călătorie
  2. Dotează zgarda cu o plăcuţă de identificare
  3. Încropeşte un bagaj pentru patruped
  4. Ia cu tine o jucărie care să-l ţină ocupat
  5. Ţine cont de pauzele pentru alimentaţie, hidratare şi nevoi fiziologice
  6. Restrânge-i, pe cât posibil, libertatea de mişcare

 

Să le luăm pe rând.

1) Pregăteşte-ţi animalul pentru călătorie

Dacă animalul nu a mai mers cu maşina, poţi avea neplăceri. Majoritatea nu se manifestă în vreun fel, dar unele patrupede dezvoltă stări de anxietate sau rău de mişcare; în consecinţă, înainte de a pleca la drum lung, fă câteva probe prin împrejurimi. În cazul apariţiei unei probleme, vorbeşte cu un medic veterinar. Apropo – nu uita să verifici valabilitatea vaccinurilor.

2) Dotează zgarda cu o plăcuţă de identificare

Poate cel mai rău lucru care se poate întâmpla pe durata călătoriei – sau în locul ales pentru vacanţă – este pierderea animalului. Nu toate acţiunile de căutare se termină cu happy-end şi, de aceea, merită să investeşti într-o plăcuţă de identificare. Numele vietăţii şi numărul de telefon ce poate fi apelat sunt informaţii obligatorii, dar, pentru un plus de siguranţă, specifică şi faptul că găsitorul primeşte o recompensă.

3) Încropeşte un bagaj pentru patruped

La prima vedere, pare ciudat, dar şi câinele/pisica ta are nevoie de un geamantan. Iar din el n-ar trebui să lipsească fişa medicală (pentru cazurile în care animalul muşcă pe cineva sau este muşcat), câteva articole de prim ajutor, un recipient portabil pentru apă, mici “atenţii” culinare, o zgardă de rezervă şi jucăria favorită.

Călătoria cu animalul de companie Webcar Romania

4) Ia cu tine o jucărie care să-l ţină ocupat

De regulă, animalele dorm în timpul călătoriei, dar sunt cazuri în care devin agitate. Frecvent, îngăduim patrupedului să scoată capul pe geam; din păcate, aceasta nu e o soluţie bună.

Animalul poate fi rănit de obiecte zburătoare, iar curentul de aer cauzează afecţiuni ale urechii interne şi chiar ale plămânilor. În plus, nu poţi garanta că nu va încerca o “evadare” riscantă. Recomandăm folosirea unei jucării pentru a-l ţine ocupat şi, dacă este posibil, popasuri dese pentru destindere.

5) Ţine cont de pauzele pentru alimentaţie, hidratare şi nevoi fiziologice

De-a lungul călătoriei, este important să opreşti pentru a-i permite animalului să se destindă şi să-şi facă nevoile. Totuşi, nu-l lăsa niciodată fără lesă: în locurile pe care nu le cunoaşte, poate avea un comportament imprevizibil. Dacă afară este foarte cald, parchează maşina la umbră, canicula putând să-i afecteze serios starea de sănătate. Şi, pe cât posibil, evită să-l hrăneşti. Dacă este totuşi necesar – apa, oricum, nu trebuie să-i lipsească –, lasă-i timp pentru digestie. Astfel, şansele apariţiei răului de mişcare vor fi mai mici.

6) Restrânge-i, pe cât posibil, libertatea de mişcare

Un câine care ţopăie încolo şi încoace prin habitaclu – ori o pisică care se sperie din te miri ce – distrage nu doar atenţia pasagerilor, ci şi pe cea a şoferului.

De aceea, pentru a fi sigur că atât tu, cât şi animalul ajungeţi cu bine la destinaţie, trebuie să-i restrângi libertatea de mişcare.

Călătoria cu animalul de companie Webcar Romania

Din fericire, există soluţii speciale pentru patrupezi, de la cuşti pentru cei de talie mică până la centuri de siguranţă. Oricum, animalul trebuie transportat pe locul din spate, pentru a nu fi rănit de declanşarea accidentală a airbag-ului. Există, desigur, şi excepţii: dacă deţii cu o camionetă cu cabină simplă, în nici un caz nu trebuie să-l transporţi în benă.

Vacanţele împreună cu familia sunt minunate; fă-le şi mai plăcute luând cu tine animalul de companie. Nu uita, însă: de-a lungul călătoriei, pot apărea diverse situaţii neplăcute.

Pentru a le evita, respectă regulile de mai sus. Astfel, călătoria cu animalul de companie va fi una relaxantă, fără riscuri. Iar tu vei avea parte de un concediu care va genera numai amintiri frumoase.

 

Comandă-ți mașina acum.

Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.

Articole asemănătoare