Așadar, care sunt cele mai bune mașini pentru începători și tinerii șoferi?
Este, de asemenea, o investiție costisitoare – ceea ce face alegerea mașinii potrivite destul de descurajantă. Înainte de a te decide asupra modelului mașinii, ar trebui să ai în vedere aceste aspecte:
1. Definește bugetul și modalitatea de achiziție: cash, leasing sau credit auto. În acest caz ia în calcul următoarele:
• Câți bani îmi pot permite să cheltuiesc pentru avansul mașinii?
• Câți bani sunt dispus să plătesc lunar pentru mașina mea?
• Cât timp îmi pot permite să rambursez un împrumut auto?
2. Alegerea caracteristicilor mașinii tale
Deși un decapotabil cu două locuri ar putea fi la modă, nu este o investiție practică pentru șoferii fără spațiu în garaj. Fiecare șofer are nevoi diferite, iar mașina ta nouă trebuie să îndeplinească aceste nevoi. Aici, am enumerat o scurtă listă de caracteristici importante de luat în considerare atunci când cumperi o mașină.
• Numărul de locuri și uși.
• Cât spațiu de depozitare are mașina.
• Cât de eficientă este mașina.
• Tracțiune: 2WD, 4WD sau AWD.
• Aer condiționat și încălzire.
3. O mașină nouă sau una uzată?
Este dificil să alegi între un vehicul nou și cel folosit. Așadar am enumerat mai jos câteva dintre avantajele și dezavantajele vehiculelor noi și second hand.
Vehicul nou
Pro: Vei primi garanția completă a producătorului, iar mașina nu are nicio uzură de la proprietarii anteriori. De asemenea, poți plăti pentru funcții personalizate, cum ar fi culoarea vopselei, specificațiile și sistemele opționale. Obții cele mai recente sisteme de siguranță, asistență pentru șofer etc.
Contra: Mașinile noi sunt mult mai scumpe decât mașinile uzate, scăzând cu 1/4 din valoare după prima lună. Multe țări taxează vehiculele mai noi la o cotă mai mare sau aplică taxe de vânzare mai mari.
Vehicul uzat
Pro:Vehiculele second hand sunt mai ieftine și poți negocia prețul. Vehiculele second-hand mai mici de 5 ani sunt aproape identice cu cel mai recent model. Esti liber să ții vehiculul oriunde dorești, economisind bani pentru întreținere.
Contra: Nu poți alege culoarea, nivelul de specificații sau caracteristicile interne ale mașinii. Este posibil ca mașinile mai vechi să nu aibă caracteristici de siguranță și sisteme de ultimă generație. Costurile de întreținere ale mașinii pot crește în timp, ceea ce pe termen lung poate însemna o cheltuială mult mai mare.
Conform https://thecarxpert.com/ și a altor recomandări, acestea ar fi:
1. Honda Jazz
2. Hyundai Ioniq
3. Mazda CX-3
4. Jeep Renegade
5. Hyundai i10
6. Kia Optima
7. Ford Fiesta
8. Honda Civic
9. Fiat 500
10. Subaru BRZ
11. Volkswagen Golf
12. Nissan Juke
13. Mazda CX-30
14. Toyota Prius Prime
Așadar, să le analizăm pe rând
Contra: Honda Jazz este practic, dar nu am putea spune că este extreme de frumoasă. Dacă ești în căutarea unei mașini cu stil, este posibil să nu fii impresionat de ceea ce are de oferit Jazz. Difuzoarele din această mașină nu sunt, de asemenea, foarte impresionante, dar acestea sunt ușor de schimbat pentru puțin timp și bani în plus.
Contra: Mașinile Mazda sunt opțiuni de încredere, dar ni se par puțin plictisitoare. Vederea de pe scaunul șoferului îngreunează, de asemenea, conducerea pentru șoferii mai scunzi. Scaunele devin destul de fierbinți vara, iar pielea care este standard în întreaga gamă nu se potrivește oricărei clime. Dacă locuiesti în sud sau la malul mării, s-ar putea să dorești să dai drumul la aerul condiționat înainte cu 15 minute de a porni.
Contra: Jeep-urile te vor face să arăți ca GI Joe, dar te vor costa brațul, piciorul și rinichiul lui Joe. Dacă ai nevoie de piese originale sau de un upgrade, te poți aștepta să plătești binișor pentru ele. Difuzoarele ar putea primi și ele un upgrade, iar asta este destul de ușor.
Contra: Kia Optima este sigur, dar puțin plictisitor. Are un aspect clasic de sedan, care nu funcționează pentru toată lumea. Are, de asemenea, un spațiu mic pentru portbagaj. Șoferul va fi confortabil, dar toți cei de pe bancheta din spate vor fi puțin înghesuiși. Mașina nu este la fel de eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil pe cât ne-am aștepta pentru o mașină de pe lista „Cele mai bune mașini pentru începători și tineri șoferi”, dar are cai putere suficienți (138 CP) pentru dimensiunea motorului său.
Contra: Spațiul portbagajului este prea mic la modelele Fiesta. Toți pasagerii cu care ești vor trebui să-și îmbrățișeze genunchii, dar scaunul șoferului este destul de confortabil. Modelului de bază al Ford Fiesta îi lipsește puțin „nervul” pe pedală, dar asta nu ar trebui să te sperie dacă nu ești șofer de mașini de curse.
Contra: Am observat că Civic poate fi puțin greu de condus pe teren mai denivelat, deoarece are garda la sol foarte joasă.
Contra: Fiat 500 este drăguț, compact și atractiv, dar din păcate nu este o mașină pentru excursii, iar spațiul pentru portbagaj nu este foarte generos. Sigur, Fiat-ul este jucăuș – dar este practic? Depinde unde locuiești. Pentru mediul urban, da… în rural… probabil că nu.
Suspensia acestor mașini este impresionantă, iar modelele mai noi includ și hotspot-uri Wifi.
Așadar, mașina pe care o cumperi este o decizie extrem de personală. O caracteristică pe care unii șoferi o consideră esențială va rămâne nefolosită de alți șoferi. Atâta timp cât vehiculul tău răspunde nevoilor tale și te menține în siguranță, nu vei putea greși.
Comandă-ți mașina acum.
Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.