Mașini recomandate pentru începători - Webcar

Cele mai bune mașini pentru începători și tineri șoferi

Alegerea primei mașini este dificilă. Primul tău autoturism nu va fi doar “mașina cu care trebuie să mergi la serviciu”, ci va fi tovarășul tău de încredere care va fi parte din viața ta pentru câțiva ani. E posibil ca la un moment dat să te atașezi atât de tare de ea, încât să îi dai și un nume.

Este, de asemenea, o investiție costisitoare – ceea ce face alegerea mașinii potrivite destul de descurajantă. Înainte de a te decide asupra modelului mașinii, ar trebui să ai în vedere aceste aspecte:

1. Definește bugetul și modalitatea de achiziție: cash, leasing sau credit auto. În acest caz ia în calcul următoarele:
• Câți bani îmi pot permite să cheltuiesc pentru avansul mașinii?
• Câți bani sunt dispus să plătesc lunar pentru mașina mea?
• Cât timp îmi pot permite să rambursez un împrumut auto?

2. Alegerea caracteristicilor mașinii tale
Deși un decapotabil cu două locuri ar putea fi la modă, nu este o investiție practică pentru șoferii fără spațiu în garaj. Fiecare șofer are nevoi diferite, iar mașina ta nouă trebuie să îndeplinească aceste nevoi. Aici, am enumerat o scurtă listă de caracteristici importante de luat în considerare atunci când cumperi o mașină.

• Numărul de locuri și uși.
• Cât spațiu de depozitare are mașina.
• Cât de eficientă este mașina.
• Tracțiune: 2WD, 4WD sau AWD.
• Aer condiționat și încălzire.

3. O mașină nouă sau una uzată?
Este dificil să alegi între un vehicul nou și cel folosit. Așadar am enumerat mai jos câteva dintre avantajele și dezavantajele vehiculelor noi și second hand.

Vehicul nou
Pro: Vei primi garanția completă a producătorului, iar mașina nu are nicio uzură de la proprietarii anteriori. De asemenea, poți plăti pentru funcții personalizate, cum ar fi culoarea vopselei, specificațiile și sistemele opționale. Obții cele mai recente sisteme de siguranță, asistență pentru șofer etc.
Contra: Mașinile noi sunt mult mai scumpe decât mașinile uzate, scăzând cu 1/4 din valoare după prima lună. Multe țări taxează vehiculele mai noi la o cotă mai mare sau aplică taxe de vânzare mai mari.

Vehicul uzat
Pro:Vehiculele second hand sunt mai ieftine și poți negocia prețul. Vehiculele second-hand mai mici de 5 ani sunt aproape identice cu cel mai recent model. Esti liber să ții vehiculul oriunde dorești, economisind bani pentru întreținere.
Contra: Nu poți alege culoarea, nivelul de specificații sau caracteristicile interne ale mașinii. Este posibil ca mașinile mai vechi să nu aibă caracteristici de siguranță și sisteme de ultimă generație. Costurile de întreținere ale mașinii pot crește în timp, ceea ce pe termen lung poate însemna o cheltuială mult mai mare.

Înțelegem că alegerea mașinii potrivite este dificilă pentru tine, așa că am încercat să găsim noi o selecție de mașini ideale pentru începători și tineri șoferi.
Conform https://thecarxpert.com/ și a altor recomandări, acestea ar fi:

1. Honda Jazz
2. Hyundai Ioniq
3. Mazda CX-3
4. Jeep Renegade
5. Hyundai i10
6. Kia Optima
7. Ford Fiesta
8. Honda Civic
9. Fiat 500
10. Subaru BRZ
11. Volkswagen Golf
12. Nissan Juke
13. Mazda CX-30
14. Toyota Prius Prime

Așadar, să le analizăm pe rând

Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Pro: Honda Jazz este o mașină mică grozavă, cu multă personalitate pentru un preț decent. Această mașină este eficientă din punct de vedere al combustibilului, există chiar și în varianta hybrid, și are un interior suficient de mare pentru a încăpea cinci persoane. Este practic, fiabil și nu te va costa mai nimic întreținerea.
Mașinile Honda sunt construite cu simț de răspundere, așa că așteaptă-te să ai această mașină până când se destramă literalmente în jurul tău. Cu un ecran tactil în modelul de bază și o serie de funcții de siguranță, aceasta ar fi alegerea noastră ideală.

Contra: Honda Jazz este practic, dar nu am putea spune că este extreme de frumoasă. Dacă ești în căutarea unei mașini cu stil, este posibil să nu fii impresionat de ceea ce are de oferit Jazz. Difuzoarele din această mașină nu sunt, de asemenea, foarte impresionante, dar acestea sunt ușor de schimbat pentru puțin timp și bani în plus.

Pro: Acest vehicul hibrid este super-eficient, ceea ce îți va economisi bani pe combustibil și electricitate. Această mașină este ,,vioaie”, frumoasă și confortabilă. Poate parcurge chiar 45 de km fără combustibil – ceea ce este grozav dacă riști să rămâi în ,,pana prostului” la 2 km de benzinărie.
Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Contra: Să ai grijă de mediu este grozav, dar această mașină trebuie să-și reîncarce bateriile în mod regulat. Dacă dorești să tractezi ceva, această mașină nu te va ajuta. Este, de asemenea, cu garda la sol foarte joasă și este potrivită doar pentru a fi un vehicul de oraș. Colegiu? Da! Camping? Absolut nu!
Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Pro: Mazda 3 este una dintre cele mai ieftine mașini din gama Mazda, ceea ce o face o alegere foarte accesibilă pentru șoferii tineri. Toate interioarele Mazda sunt destul de asemănătoare, așa că dacă ai făcut școala de șoferi pe orice model de3 Mazda, nu vei avea surprize neplăcute.
Această mașină este foarte, foarte sigură și are câteva dotări interioare drăguțe – încălzitoare de scaune, Bluetooth, capacitate AUX. În general, Mazda 3 este o opțiune bună pentru aproape fiecare șofer, deoarece obții exact ceea ce te aștepți de la o mașină.

Contra: Mașinile Mazda sunt opțiuni de încredere, dar ni se par puțin plictisitoare. Vederea de pe scaunul șoferului îngreunează, de asemenea, conducerea pentru șoferii mai scunzi. Scaunele devin destul de fierbinți vara, iar pielea care este standard în întreaga gamă nu se potrivește oricărei clime. Dacă locuiesti în sud sau la malul mării, s-ar putea să dorești să dai drumul la aerul condiționat înainte cu 15 minute de a porni.

Pro: Jeep Renegade este cel mai ieftin Jeep de pe piață, la un preț surprinzător de accesibil pentru șoferii tineri. Este un SUV, deci oferă remorcare, o banchetă mare în spate și are garda la sol suficient de înaltă pentru a nu te mustra conștiința că ai luat o bordură sau nu ai apucat să ocolești o groapă.
Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Dacă ești o persoană care adoră ieșirile în aer liber, această mașină se potrivește stilului tău de viață Forma Jeep-ului îl face distinct pe drum și este distractiv să îl conduci oriunde în țară. Farurile sunt, de asemenea, destul de impresionante pentru un vehicul mic.

Contra: Jeep-urile te vor face să arăți ca GI Joe, dar te vor costa brațul, piciorul și rinichiul lui Joe. Dacă ai nevoie de piese originale sau de un upgrade, te poți aștepta să plătești binișor pentru ele. Difuzoarele ar putea primi și ele un upgrade, iar asta este destul de ușor.

Pro: Mașina arată foarte bine iar geamurile mari din față iți sporesc vizibilitatea generală. Puterea este adecvată, așadar nu vei simți că îți lipsește puterea chiar și cu sarcină maximă și AC pornit. Are o mulțime de elemente esențiale pentru siguranță, inclusiv 6 airbag-uri, controlul vitezei de croazieră, comenzile montate pe direcție iar consumul este de doar 6 l/100 km la călătoriile în oraș
Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Contra: Suspensia este destul de rigidă iar călătoria pe drumuri denivelate pare să fie puțin “dureroasă”. Deși puterea este adecvată, demarajul nu este foarte rapid, iar depășirile trebuie planificate cu grijă. Deși scaunul șoferului este poziționat mai sus, poziția super înaltă a bordului blochează vizibilitatea capotei. Nu este o mașină extrem de sprintenă, dar e perfectă pentru un începător.
Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Pro: Kia Optima este cel mai rapid sedan pe care l-am condus de ceva vreme. Accelerația este incredibil de receptivă și este, de asemenea, o mașină foarte stabilă și lină de condus. Este foarte confortabil. Ca și înălțime, este suficient de ridicată pe șosea pentru o vizibilitate bună, dar suficient de jos pentru a nu părea un 4WD.
Vehiculul este foarte sigur și vine cu faruri de ceață standard. De asemenea, are oglinzi încălzite pentru îngheț, ceea ce îl face perfect pentru șoferii din zonele montane. În general, suntem impresionați de câte elemente de siguranță au reușit să înghesuie într-o mașină atât de mică.

Contra: Kia Optima este sigur, dar puțin plictisitor. Are un aspect clasic de sedan, care nu funcționează pentru toată lumea. Are, de asemenea, un spațiu mic pentru portbagaj. Șoferul va fi confortabil, dar toți cei de pe bancheta din spate vor fi puțin înghesuiși. Mașina nu este la fel de eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil pe cât ne-am aștepta pentru o mașină de pe lista „Cele mai bune mașini pentru începători și tineri șoferi”, dar are cai putere suficienți (138 CP) pentru dimensiunea motorului său.

Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Pro: Ford Fiesta este mic, distractiv și economic din punct de vedere al consumului de combustibil. Este foarte silențios și este foarte stabil pe drum. Fiesta are, de asemenea, funcționalitatea MyKey, ceea ce înseamnă că mașina poate fi setată pentru a limita viteza de rulare, volumul radioului și pentru a-ți aminti să porți centura de siguranță.
Această mașină este, de asemenea, plină de dotări de siguranță, de la controlul tracțiunii la airbag-uri frontale duale.

Contra: Spațiul portbagajului este prea mic la modelele Fiesta. Toți pasagerii cu care ești vor trebui să-și îmbrățișeze genunchii, dar scaunul șoferului este destul de confortabil. Modelului de bază al Ford Fiesta îi lipsește puțin „nervul” pe pedală, dar asta nu ar trebui să te sperie dacă nu ești șofer de mașini de curse.

Pro: Honda Civic este favoritul șoferilor tineri și bătrâni. Construită cu simț de răspundere, această mașină este incredibil de durabilă. Interiorul este confortabil, practic și ușor de întreținut – cu mult spațiu pentru scaune din spate pentru pasageri și portbagaj încăpător. Mașina are și o accelerație decentă în modelul de bază, iar vehiculul se descurcă foarte bine pe șosea.
Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Când ne gândim la Honda, cuvintele care o defines sunt fiabil și de încredere – și asta este valabil și pentru gama Civic.

Contra: Am observat că Civic poate fi puțin greu de condus pe teren mai denivelat, deoarece are garda la sol foarte joasă.

Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Pro: Fiat 500 este una dintre cele mai recunoscute mașini de pe piață astăzi. Nu este o cutie cu roți – asta este sigur. Această mașină este elegantă, accesibilă și ușor feminină. De asemenea, este originară din Italia, având toate aspectele clasice ale designului auto european – de la metalul durabil până la vopseaua strălucitoare a caroseriei.
Proprietarii descriu deseori această mașină drept sprintenă, ceea ce este foarte adevărat. Are demaraj și frâne bune – chiar dacă treptele sunt ciudate. Interiorul este unic și necesită puțin timp pentru a te obișnui, dar nu există niciun motiv să eviți Fiat-ul pentru aspectul său.

Contra: Fiat 500 este drăguț, compact și atractiv, dar din păcate nu este o mașină pentru excursii, iar spațiul pentru portbagaj nu este foarte generos. Sigur, Fiat-ul este jucăuș – dar este practic? Depinde unde locuiești. Pentru mediul urban, da… în rural… probabil că nu.

Pro: Subaru BRZ este cool, rapid și aprig. Dacă dorești o mașină sport, dar nu ai un buget consistent, acest vehicul este un compromis bun. Este puternic și construit pentru curse, cu tracțiune pe roțile din spate. Acesta nu este genul de mașină pe care o conduci când ești bătrân, așa că bucură-te de ea cât timp ești suficient de tânăr pentru a arăta cool în ea.
Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Contra: Deși această mașină este atât de cool încât are forma unei machete Hot Wheels, este cea mai scumpă mașină din această listă. Este, de asemenea, un consumator de combustibil și este cu garda la sol prea jos pentru a fi condusă pe teren denivelat. Această mașină are, de asemenea, doar două uși, așa că este cea mai potrivită pentru persoanele care conduc singuri sau cu un singur pasager.
Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Pro: Golful este o mașină clasică fiabilă, cu un interior frumos, foarte ușor de condus. Abordarea curbelor într-un Golf este distractivă, deoarece mașina se lipește de drum și accelerează într-un ritm foarte plăcut.
Suspensia acestor mașini este impresionantă, iar modelele mai noi includ și hotspot-uri Wifi.
Contra: Fii atent la costul combustibilului. Golfurile consumă combustibil premium așa cum nu ți crede, iar reparațiile sunt costisitoare după câțiva ani. De asemenea, s-a zvonit că modelele ulterioare au o frână sensibilă, iar unele funcții de asistență a șoferului au fost eliminate la cele mai recente modele.
Pro: Nissan Juke are capacitatea de a oferi o experiență de condus distractivă. Motorul său turbo cu patru cilindri ajunge la 188 de cai putere și accelerația este deosebit de rapidă. În doar 6,9 secunde Juke ajunge la 100 km/h. Deși tracțiunea integrală reduce puțin economia de combustibil, Juke reușește totuși să ofere un consum decent de combustibil.
Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Contra: Nissan Juke nu este un vehicul recomandat pentru familiile mari. Spațiul de depozitare este, de asemenea, mai mic decât media. Din păcate, Juke nu are o capacitate mare de remorcare. Nu vei putea remorca lucruri precum bărci de pescuit și rulote, deci să mergi cu el în excursii este destul de dificil.
Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Pro: Puterea de pe Mazda CX-30 este foarte impresionantă, așa că mașina arată ca un sedan, dar se conduce ca un 4WD. Dacă dorești puțin spațiu suplimentar, aceasta este și o opțiune fantastică – interiorul devine foarte încăpător. CX-30 este, de asemenea, plin de noi funcții de siguranță și arată ca o mașină de lux în interior.
Contra: La fel ca multe mașini din gama Mazda, punctele slabe ale modelului CX-30 sunt destul de pronunțate. Economia de combustibil lasă, de asemenea, mult de dorit, iar transmisia nu este la standardul majorității vehiculelor moderne.
Pro: Toyota Prius Prime este o mașină ecologică grozavă. Poate fi condusă aprox. 45 km fără a folosi benzină și are un tip de economie de combustibil care îți va economisi bani pe termen lung (chiar dacă avansul este mai mare).
Mașini recomandate pentru începători - Webcar
Contra: Motorul de pe Prius Prime este foarte zgomotos, ceea ce este ciudat pentru că accelerația este destul de lentă la cei 121 cai putere. Spațiul portbagajului este practic inexistent, iar mulți șoferi au raportat costuri excesive de întreținere atunci când apar probleme la sistemul electric.
Concluzie

Așadar, mașina pe care o cumperi este o decizie extrem de personală. O caracteristică pe care unii șoferi o consideră esențială va rămâne nefolosită de alți șoferi. Atâta timp cât vehiculul tău răspunde nevoilor tale și te menține în siguranță, nu vei putea greși.

Comandă-ți mașina acum.

Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.

Articole asemănătoare