Aranjarea masinii in stil feng-shui Webcar Romania

Cum să-ţi aranjezi maşina în stil feng shui

Apărut acum mai bine de 3.000 de ani în China Antică şi definit drept un ansamblu de legi ce guvernează aranjamentul spaţial şi orientarea în relaţie cu fluxul energetic (aşa numitul “chi”), feng shui sugerează că, prin poziţionarea corectă a obiectelor care ne înconjoară, se poate obţine o canalizare ideală a energiilor pozitive.

Cu alte cuvinte, aplicarea regulilor feng shui are ca rezultat atragerea energiilor pozitive şi îndepărtarea celor negative, contribuind la ameliorarea stării de sănătate mentale, fizice şi spirituale.

Până mai ieri, străvechiul sistem viza poziţionarea clădirilor şi lucrurilor regăsite înăuntrul lor (piese de mobilier, obiecte de artă etc), însă, de curând, tot mai mulţi specialişti insistă că poate fi utilizat şi în cazul maşinilor.

În materialul următor, vom prezenta 10 reguli de bază care te vor ajuta să-ţi aranjezi maşina în stil feng shui. Pe scurt, pentru a avea o maşină în stil feng shui trebuie să respecţi următoarele reguli:

  1. Păstrează ordinea
  2. Dă-i maşinii un nume
  3. Foloseşte un amplificator pentru chi
  4. Alege culoarea corectă
  5. Utilizează simboluri
  6. Binecuvântează maşina
  7. Alege numerele de înmatriculare corecte
  8. Presară sare în interior
  9. Aeriseşte habitaclul
  10. Conectează-te la elementele naturii

 

Să le luăm pe rând.

Aranjarea masinii in stil feng-shui Webcar Romania

1) Păstrează ordinea

Cel mai mare inamic al feng shui-ului este dezordinea. Aceasta ţine energia captivă, creând presiune, depresie şi haos; ca atare, trebuie desfiinţată. Tot ceea ce pare a fi în plus, de la lucruri la care nu ţinem în mod deosebit la cele de care nu (mai) avem nevoie, e musai să dispară.

De asemenea, e important ca interiorul să fie curat, aşa că nu te zgârci în privinţa sesiunilor de aspirare şi/sau ştergere a prafului. Carpete, bord, scaune – totul trebuie să fie lună.​

2) Dă-i maşinii un nume

Dacă te numeri printre cei care şi-au “botezat” maşina, înseamnă că tocmai ai aplicat o regulă a feng shui-ului. Acesta încurajează realizarea unei conexiuni cu obiectul posedat – se consideră că, odată efectuată, vei avea mai multă grijă de el –, iar numirea/poreclirea automobilului este o metodă bună de a obţine dezideratul. De asemenea, nu te sfii să lipeşti abţibilde discrete, de bun gust, pe caroserie: în mod cert, maşina va “aprecia” asta.

3) Foloseşte un amplificator pentru chi

Niciodată nu se poate vorbi despre prea mult chi, aşa că e bine să utilizezi orice element care îl amplifică. Acesta poate lua forma unei fotografii, a unei bucăţi de cristal sau a unui talisman. Important este să fie subtil şi să nu-ţi distragă atenţia de la condus. Chiar şi muzica preferată poate fi un amplificator bun, aşa că nu uita să deschizi radio-ul ori de câte ori porneşti la drum.

4) Alege culoarea corectă

Culoarea este foarte importantă în arta feng-shui-ului, aşa că trebuie să o alegi cu mare grijă. Întotdeauna,optează pentru o nuanţă care se potriveşte personalităţii tale: una din sfera elementului apă dacă eşti un tip extrovertit (negrul, de exemplu) sau una din sfera elementelor foc şi lemn, dacă te consideri introvertit (roşu, respectiv verde). Fiecare ajută la echilibrarea comportamentului (negrul furnizează calm, roşul şi verdele însufleţesc atmosfera), dar poţi alege nuanţele şi în funcţie de vârstă (mai deschise pentru cei tineri, mai închise pentru cei în vârstă). Nota bene: alege albul doar dacă este culoarea ta norocoasă (determinată, evident, de un specialist). Altfel, este de evitat.

5) Utilizează simboluri

Poate suna bizar, dar adăugarea unei mici statuete, a unei medalii sau a unui obiect care înseamnă ceva pentru tine ajută la reducerea stresului şi, implicit, la “fluidizarea” chi-ului. Este important, totuşi, să nu aduci în maşină jucării din pluş sau imagini care reprezintă şerpi, porci, lei sau tigri, deoarece acestea atrag energii negative. De asemenea, evită atât reprezentările animalelor ce sunt împotriva zodiei tale (dacă, de exemplu, eşti născut în Zodia Cocoşului, nu decora interiorul cu iepuri), cât şi pe cele ale zodiei tale. În ambele situaţii, chi-ul pozitiv va fi negat şi vei atrage ghinioanele.

6) Binecuvântează maşina

Mulţi specialişti sunt de părere că maşina în stil feng shui trebuie binecuvântată potrivit religiei fiecăruia. Aşa că, dacă ai timp, fă o vizită la lăcaşul de cult şi lasă-i pe cei de acolo să reverse harul divin asupra ei.

7) Alege numerele de înmatriculare corecte

Numerologia este extrem de importantă în folclorul chinez, iar feng shui-ul nu face excepţie. Ca atare, plăcuţele de înmatriculare trebuie să excludă cifrele ghinioniste, precum 4 şi 7. Oricare alt număr e binevenit (0, de exemplu, înseamnă bani, 1 este noroc sigur, iar 8 are semnificaţie de dublă prosperitate). Iar, dacă formează o cifră cu un sens aparte, cu atât mai bine. 168, de pildă, se traduce prin “Drum norocos spre dublă prosperitate”. Este atât de eficient, încât experţii în feng shui recomandă lipirea abţibildelor cu acest număr, dacă s-a întâmplat ca plăcuţele de înmatriculare de la maşină să conţină cifre ghinioniste.

8) Presară sare în interior

Dacă te-ai uitat vreodată la un meci de sumo, ai observat cu siguranţă cum luptătorii, înainte de confruntare, presară sare pe dohyo (spaţiul circular, destinat luptei). Aceasta are rolul de a purifica ringul, iar, în maşina ta, va avea un rol asemănător. Mai exact, va absorbi energiile negative. Sarea trebuie presărată discret, iar, după o vreme, trebuie aspirată: ca orişice “recipient”, are o limită maximă de încărcare. Procesul trebuie reluat de fiecare dată, cu regularitate.

9) Aeriseşte habitaclul

Aerul din habitaclu poate conţine mulţi agenţi poluanţi, care pot dăuna sănătăţii. Inclusiv specialiştii în feng shui recomandă aerisirea obligatorie a interiorului, mai ales în cazul călătoriilor lungi. Dacă vremea o permite, ţine geamurile deschise, iar, pentru prospeţime, utilizează un dispozitiv cu aromaterapie. Cât priveşte alegerea aromelor, cerul e limita; ca idee, ţine minte că menta şi citronela sunt foarte energizante, în timp ce levănţica şi mirosul de portocale dulci induc o senzaţie de calm.

10) Conectează-te la elementele naturii

Feng înseamnă vânt, shui înseamnă apă. Cu alte cuvinte, feng shui invită şi la o conexiune cu elementele naturii. Cea mai uşoară dintre ele este cea cu apa, având în vedere că tot ce trebuie să faci este să ţii o sticlă cu lichidul vieţii în maşină, din care să sorbi regulat. Apa simbolizează claritatea şi înţelepciunea, aşa că te poate ajuta să rămâi lucid pe durata călătoriei. Totodată, este recunoscută pentru aportul la eliminarea energiilor negative, cauzate, în special, de dispozitivele electronice.

 

Pentru majoritatea occidentalilor, feng shui-ul rămâne, deocamdată, o enigmă; pe de altă parte, tot ei recunosc că secretele Orientului Îndepărtat pot rezolva probleme la care civilizaţia vestică nu are, încă, răspunsuri. Iar aceste probleme vizează, în principal, echilibrul ce asigură sănătatea minţii, corpului şi spiritului.

Feng shui tocmai de acest aspect se ocupă şi, din fericire, se poate aplica şi în domeniul automobilistic. Dacă vei respecta cele 10 reguli menţionate mai sus, vei avea nu doar o maşină mai curată, ci şi una care, de fiecare dată, îţi va oferi plusul de energie atât de necesar vieţii.

 

Comandă-ți mașina acum.

Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.

Articole asemănătoare