Kia-EV6-Webcar-Romania

Cum se conduce o mașină electrică pe autostrăzi?

Uneori, conducând pe autostrăzi, ai observat stilul oarecum stângaci al conducătorilor de mașini electrice, și ritmul lent în care rulează. Sunt câteva motive, pe care doar cei care au condus mașini electrice le știu.
Așadar, dacă intenționezi să cumperi o mașină electrică acum, trebuie să schimbi nu numai modelul mașinii, ci și atitudinea, stilul față de conducere.
Acestea sunt doar câteva motive pe care trebuie să le iei în calcul:

Design-ul
Mașina electrică standard de astăzi poate acoperi o medie de 200-250 km cu o singură încărcare, ceea ce face necesară planificarea încărcării (încărcărilor) pe drum pentru călătorii mai lungi, despre care mulți dintre noii clienți nu sunt pe deplin conștienți. Și încă un lucru – noii șoferi de EV nu știu despre o posibilă descărcare și despre gestionarea procesului de soluționare a unei „urgențe”.

În prezent, cea mai mare atracție a vehiculelor electrice (pe lângă rolul lor incontestabil în protecția mediului) este natura lor economică, deoarece se pot bucura în continuare de opțiunile gratuite de parcare și încărcare disponibile în multe locuri, precum și de avantajele fiscale.

Economisirea energiei
De exemplu, poți câștiga imediat 10% dacă conduci cu aerul condiționat și/sau încălzirea oprite (din moment ce ambele funcționează cu electricitate), dar contează foarte mult farurile, radioul, ștergătoarele de parbriz – și nu în ultimul rând, motorul în sine!

Mai multe sfaturi
De asemenea, poți reduce consumul vehiculului tău electric dacă folosești tehnica de condus potrivită: cu mașinile electrice, reîncărcarea este și mai importantă, trebuie să îți faci un plan în acest sens, iar acest lucru poate fi mai dificil dacă e vorba de călătorii mai lungi. Totodată, trebuie să ai în vedere că schimbările bruște în stilul de condus nu sunt benefice. Și nici condițiile meteo.

Aici, fizica, mai precis rezistența aerului, joacă un rol important, deoarece viteza mai mare este însoțită de o rezistență mai mare a aerului, motiv pentru care și consumul de energie al vehiculului tău crește. Cu aceasta, am răspuns la întrebarea pusă la începutul articolului de pe blog, de ce vehiculele electrice circulă atât de încet pe autostrăzi.

Dacă votezi pentru vehiculele electrice, trebuie să fii conștient de cele de mai sus, de cealaltă față a monedei, condu în consecință și oprește-te pentru a le încărca mai des. Pe de altă parte, nici ție nu îți strică o pauză la fiecare 200 km parcurși.

Comandă-ți mașina acum.

Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.

Articole asemănătoare