Ochelarii de soare la volan - WEBCAR Romania

Porți ochelari de soare la volan?

Știai că, mai nou, riști o penalizare conducând cu ochelari de soare nepotriviți?

Ochelarii de soare sunt în general considerați esențiali pentru conducere, dar recent, experții din industria auto și-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea lor în timpul conducerii.

Cercetările efectuate de National Library of Medicine au relevat o legătură între ochelari de soare și somnolență în timpul conducerii. Deoarece lumina joacă un rol cheie în ritmul nostru zilnic natural, dacă purtăm ochelari ale căror lentile filtrează o cantitate mare de lumină, aceasta afectează starea noastră de veghe.
Ochelarii de soare la volan - WEBCAR Romania
Marea Britanie a adoptat deja noul regulament în legislația de circulație rutieră: „ Nu folosiți ochelari colorați noaptea sau în condiții de vizibilitate slabă, dacă vă limitează vederea!” ”
Șoferii care poartă ochelari periculoși pentru siguranța traficului și nepotriviți condițiilor pot fi amendați.
Așadar ei riscă o amendă de până la 100 de lire sterline și trei puncte li se vor deduce din permisul de conducere. Dacă sunt acuzați, pot fi amendați cu până la 1.000 de lire sterline, cu nouă puncte de penalizare, precum și permisul de conducere retras.

Pe baza sfatului unui optician de la Vision Direct, Nimmi Mistry, ar trebui să luăm în considerare cu atenție culoarea ochelarilor noștri de soare: „ Maro sau gri sunt nuanțele potrivite, nu ne distorsionează percepția culorilor, în timp ce ne ajută să ne protejăm ochii de raze UV și strălucire puternică. „

Comandă-ți mașina acum.

Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.

Articole asemănătoare

Top 50 cele mai vândute mașini în Europa în 2023

Top 50 cele mai vândute mașini în Europa în 2023

În 2023, Tesla model Y, Dacia Sandero, Volkswagen T-Roc și Renault Clio au fost cele mai vândute modele de mașini în Europa.În întregul an calendaristic 2023, Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut model de mașină din Europa – pentru prima dată când o mașină...

citește mai mult