Top 20 masini electrice Webcar Romania

Topul celor mai bune 20 de mașini electrice

Pentru că tot mai frecvent se vorbește despre mașinile electrice și deja a devenit mai mult un trend decât o necesitate, Top Gear Magazine a realizat un top cu cele mai bune 20 automobile electrice.
Printre brandurile la care te așteptai să apară in acest clasament, surprinzător apar si modele mai puțin cunoscute cum ar fi Polestar 2.

Așadar, acesta este clasamentul întocmit de Top Gear Magazine

Top 20 masini electrice Webcar Romania

Locul 20: Fiat 500

Da, este un Fiat 500, însă noul model este mai mare, cu interior, șasiu, caroserie și platformă noi. Cel mai evident și semnificativ, propulsia este și ea nouă. Este doar electric. Există o opțiune semnificativă pe care niciunul dintre concurenții Fiat 500 nu o oferă.

O trapă colosală din material textil care se deschide foarte mult în spate și chiar rabatează luneta din spate.

Locul 19: Mercedes-Benz EQS

EQS cuprinde toate avantajele pe care le promite o mașină electrică – finețe, liniște, performanță fără efort și design inteligent al caroseriei – și îmbină toate cele de mai sus cu tot ceea ce Mercedes a învățat de-a lungul mai multor decenii de proiectare. Este un automobil rafinat, finisat perfect și creat cu atenție la detalii.

Top 20 masini electrice Webcar Romania
Top 20 masini electrice Webcar Romania

Locul 18: Volvo XC40 P8 Recharge

Ne-a plăcut XC40 de la început, dar am avut câteva rezerve în ceea ce privește trenurile motopropulsoare. La modelul electric, atributele mai demne ale XC40 – sentimentul de bunăstare și designul – sunt sporite de o nouă schimbare remarcabilă a vitezei și a sistemelor inteligente de manevrare.

La fel ca Tesla Model 3 (și Polestar 2 asociat), XC40 P8 devine aproape irezistibil.

Locul 17: Peugeot e-2008

Din a doua încercare, Peugeot a făcut din 2008 o mașină extrem de atrăgătoare. Pare mult mai specială decât înainte, ca și cum ar fi fost schițată separat de mașina de bază, unde ultima semăna cu un 208 fotocopiat. Și, cu combinația dintre cadranele 3D strălucitoare și puterea electrică, ai un sentiment futurist.

Top 20 masini electrice Webcar Romania
Top 20 masini electrice Webcar Romania

Locul 16: Jaguar I-Pace

Sigur, se pierde mult interacțiunea cutiei de viteze și motorul cu caracteristici individuale, dar este plină de satisfacții într-un mod nou și incitant. De asemenea, este confortabil, spațios, bine construit… toate lucrurile care, dacă suntem sinceri, contează în fiecare zi.

I-Pace nu va fi pentru toată lumea, dar jos pălăria lui Jaguar pentru că a făcut o mașină care pășește cu îndrăzneală în necunoscut.

Locul 15: Mini Electric

Mini Electric este o mașină electrică micuță, dar completă. Păstrează cam tot ce ne place la un Mini Cooper S standard, dar este mai setat pe lucrurile care contează și are zero emisii locale. Demonstrează că hot hatch-ul va avea un viitor ca autovehicul electric.

Top 20 masini electrice Webcar Romania
Top 20 masini electrice Webcar Romania

Locul 14: Volkswagen ID.4

Este o chestiune de context. Ne-am trezit puțin dezamăgiți de ID.3. A fost ca o reinventare a Golfului pentru nouul trend. ID.4 concurează împotriva crossover-urilor, iar nimeni nu cumpără un crossover pentru conducere. Nu-i așa? Și, judecat prin prisma aceea, ID.4 este chiar la țintă.

Locul 13: BMW i4

Ne plac Tesla Model 3 și Polestar 2, dar există încă un loc liber pentru o alternativă de condus cu adevărat plăcută. I4, în special în specificațiile RWD, este acea alternativă. Este confortabilă și bine făcută, este o mașină cu genul de autonomie care ar trebui să permită aproape oricui să facă aproape orice drum.

Top 20 masini electrice Webcar Romania
Se încarcă rapid, iar conducerea rapidă sau temperaturile scăzute nu scad autonomia ca la alte vehicule electrice. Nu arată ca o navă spațială, dar mulți oameni nu își doresc asta. De aceea BMW se descurcă atât de bine. Acesta este un BMW potrivit.
Top 20 masini electrice Webcar Romania

Locul 12: Kia EV6

EV6 demonstrează că gândirea futuristă nu trebuie să fie complet nebunească. Distinctiv, dar care nu am putea spune ca e un top model veritabil, EV6 este interesant de condus, dar nu este de natură să detroneze o mașină sport.

Dar este, de asemenea, foarte bine proiectată, spațioasă, interesantă și satisfăcătoare.

Locul 11: Polestar 2

Ne place Polestar 2 pentru că este frumos, construit cu bun simț și atenție la detalii. Este o mașină de producție cu drepturi depline, concepută pentru a deveni un jucător important în scena automobilelor electrice. În acest moment se dorește să devină concurentul Tesla Model 3.

Top 20 masini electrice Webcar Romania
Polestar a fost cândva mașina de curse a Volvo, dar s-a transformat într-o ramură auto electrică de sine stătătoare, deținută în comun de Volvo și de Geely. Mașinile sunt construite în China, pentru a fi vândute în întreaga lume.
Top 20 masini electrice Webcar Romania

Locul 10: Renault Megane E-Tech

Megane este o mașină pentru cei care cunosc și le plac mașinile „normale”. Vei găsi puțin din designul brut sau excentricitatea care definesc VW ID3, i3 sau Leaf drept „pionieri”. Este o mașină pe care oricând ți-ai dori-o, are un habitaclu frumos, bine finisat și ușor de utilizat.

Locul 9: Ford Mustang Mach-E

Prima mașină electrică cu drepturi depline de la Ford. Și asta o face într-adevăr foarte importantă. Este construit pe o platformă complet nouă, este disponibil fie cu o baterie de 75 kWh (gamă standard) fie cu o baterie de 98 kWh (gamă extinsă) și cu un singur motor (tracțiune spate) sau cu un motor dublu (tracțiune integrală).

Top 20 masini electrice Webcar Romania
Autonomia revendicată este de până la 598 km, ceea ce o face una dintre cele mai „tari” mașini electrice de pe piață. Mașina entry-level cântărește puțin sub două tone și are 265 CP, în timp ce cea mai puternică versiune GT, capabilă să accelereze la 100km/h în 3,7 secunde, are 480 CP.
Top 20 masini electrice Webcar Romania

Locul 8: Tesla Model Y

Există o mulțime de SUV-uri crossover electrice noi în acest moment. Dar există o singură Tesla Model Y. Această mașină este disponibilă în SUA din martie 2020, dar livrările în Marea Britanie au început abia la sfârșitul lunii februarie 2022, făcând ca totul să pară un film din anii 1990 sau un joc PlayStation.

Tesla îi place să-și schimbe specificațiile destul de des, dar deocamdată cel puțin acest lucru este foarte simplu: modelul standard 3 este evaluat la testul WLTP ca fiind bun pentru 455 km sau 533 de km în forma de motor dublu cu rază lungă.

Locul 7: Skoda Enyaq iV

Încă o dată, Skoda a construit o mașină care ar putea fi o achiziție mai bună decât echivalentul Volkswagen. Nu vom ști sigur până când le vom testa împreună în specificații comparabile, dar la primele impresii, Enyaq depășește ID.4 pe mai multe fronturi.

Top 20 masini electrice Webcar Romania
Se conduce la fel de bine ca vărul său, dar are un interior mai puțin enervant, mai practic și este mai ieftin de cumpărat.
Top 20 masini electrice Webcar Romania

Locul 6: BMW iX

BMW va face versiuni cu baterie pentru toate modelele sale principale – așa cum a făcut deja cu Mini Electric și iX3 – dar și-a dorit să construiască această mașină electrică cu tot ceea ce e mai bun în materie de materiale, aerodinamică și asistență pentru șofer.

iX este ca o casă mare confortabilă pe roți, cu tehnologie de ultimă oră. Este eficient pentru un e-SUV full-size. Gama este impresionantă și se poate reîncărca destul de rapid.

Locul 5: Honda e

Este Conceptul Urban de mașină electrică care a devenit o legendă, legenda care a devenit un prototip și prototipul care a devenit cea mai ușoară și mai dorită mașină de la Suzuki Jimny. Este Honda e, prima mașină pur electrică de pe piața de masă a Honda.

Top 20 masini electrice Webcar Romania
Top 20 masini electrice Webcar Romania

Locul 4: Audi e-tron GT

Este mai bun decât un Taycan? Oferă o idee mai mult confort și spațiu și o viteză puțin mai mică, dar diferențele sunt insignificante. Alegerea va depinde doar de ce marcă preferi și de ce design ești atras.

Locul 3: Hyundai Ioniq 5

Faptul că această caroserie retro XXL ascunde unul dintre cele mai complete vehicule electrice de familie pe care banii le pot cumpăra, este de-a dreptul remarcabil. Dacă Hyundai poate menține acest impuls în spatele viitorilor membri ai familiei Ioniq,

Top 20 masini electrice Webcar Romania
atunci producatorii modelelor ID ale VW și chiar EQ al Mercedes ar trebui să fie extrem de îngrijorați.
Top 20 masini electrice Webcar Romania

Locul 2: Tesla Model 3

Modelul 3 a fost limuzina anului 2019 de la Top Gear, depășind vechea gardă și menținându-și conducerea noilor pretendenți de vehicule electrice. Este în producție de la jumătatea anului 2017, dar chiar și îndreptându-se către vârsta mijlocie, nimic de pe piață nu a reușit încă să învingă Modelul 3 pe toate fronturile.

Deși nu este lipsit de defecte, este pur și simplu una dintre cele mai interesante și convingătoare mașini din lume în acest moment.

Locul 1: Porsche Taycan

Cross Turismo este cea mai completă mașină rapidă disponibilă în prezent. Nu cea mai mare sau cea mai practică, dar în ceea ce privește amploarea abilităților și îndeplinirea rolului pe care și-l propune, este genial. Este peste un Audi RS6 sau orice Panamera. Numai E63, mai zbuciumat, ne-ar putea ispiti pe partea benzină.

Top 20 masini electrice Webcar Romania

Comandă-ți mașina acum.

Noi rezolvăm toate demersurile administrative
și ți-o aducem la cheie.

Articole asemănătoare